Het fabeltje dat advocaten zoveel kosten dat je “er op leegloopt”, is hardnekkig maar wat ons betreft niet waar. Goede bijstand van een advocaat kan u een hoop kosten besparen en kwaliteit heeft zijn (in ons geval heel redelijke) prijs.

Rechtsbijstand in strafzaken is, als het gaat om een in bewaring gestelde verdachte, in de meeste gevallen gratis. Ook minderjarige verdachten hoeven niets te betalen.
In alle andere gevallen brengt de bijstand door een advocaat en het voeren van een juridische procedure kosten met zich mee. Die kosten vallen uiteen in de volgende categorieën.

–    De kosten voor de advocaat (eigen bijdrage of honorarium)
–    De kosten voor de rechtbank, ook wel griffierecht genoemd
–    De overige kosten, ook wel verschotten genoemd.

Wat de kosten voor de advocaat betreft, kunnen wij u in een aantal gevallen bij staan op grond van de regeling voor gefinancierde rechtsbijstand. Dat wordt soms ook “pro deo” genoemd. Aan u wordt dan, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, een eigen bijdrage opgelegd. Die eigen bijdrage moet u aan de advocaat voldoen. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand kunt u controleren of u in aanmerking komt voor deze regeling en zo ja, wat de hoogte van uw eigen bijdrage is. (http://www.rechtsbijstand.nl)

Als extra tip geven we u nog mee dat, als u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, u ook eerst met het juridisch loket kunt bellen (0900-8020) kunt bellen en om doorverwijzing naar ons kunt vragen. Let er wel op dat u nadrukkelijk vraagt om naar of mr. Vervest of mr. Fridsma te worden doorverwezen. Wij kunnen u met zo’n doorverwijzing vervolgens € 56,00 korting op de eigen bijdrage geven.

Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand, dan brengen wij u een uurtarief in rekening. Dit uurtarief is al vier jaar niet veranderd en bedraagt € 195,–, exclusief btw, per uur. Inclusief btw is dat € 235,95. Wij zijn daarmee de goedkoopste advocaten in de regio, met als bonus onze ruime ervaring.

Wij geven echter iedereen die er mee akkoord gaat uitsluitend via email te corresponderen een korting van 10% op het honorarium! Digitale korting noemen we dat, en dat is mooi meegenomen. Want dat brengt het uurtarief op niet meer dan € 175,50 (ex.btw) en € 212,36 inclusief btw.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via info@fvadvocaten.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?