GEWOON GOEDE ADVOCATEN
Bijstand van een advocaat kan een hoop kosten besparen

Maerten van Heemskerckstraat 27/A
1964 EC Heemskerk

T.   0251 - 745607
F.   0251 - 233203

M. 06 51864126

E.  vervest@fvadvocaten.nl

E.  fridsma@fvadvocaten.nl

W. www.fvadvocaten.nl


Geopend van:
maandag t/m vrijdag
9.00 uur - 17.00 uur


Gratis inloopspreekuur:
maandag 9.00 uur - 11.00 uur

Bijstand van een advocaat kan een hoop kosten besparen

kosten
Het fabeltje dat advocaten zoveel kosten dat je "er op leegloopt", is hardnekkig maar wat ons betreft niet waar. Goede bijstand van een advocaat kan u een hoop kosten besparen en kwaliteit heeft zijn (in ons geval heel redelijke) prijs. In de praktijk blijkt dat het inschakelen van een advocaat in familiezaken veelal goedkoper is  dan wanneer via een mediator / scheidingsmakelaar etc. de echtscheiding wordt geregeld. De advocaat kan namelijk gefinancierde rechtsbijstand voor u aanvragen terwijl  veel mediators / scheidingsmakelaars / scheidingsexperts etc. dat niet kunnen. 

Rechtsbijstand in strafzaken is, als het gaat om een in bewaring gestelde verdachte, veelal kosteloos.
In alle andere gevallen brengt de bijstand door een advocaat en het voeren van een juridische procedure kosten met zich mee. Die kosten vallen uiteen in de volgende categorieën.

- De kosten voor de advocaat (eigen bijdrage of honorarium)
- De kosten voor de rechtbank, ook wel griffierecht genoemd
- De overige kosten, ook wel verschotten genoemd.

Wat de kosten voor de advocaat betreft, kunnen wij u in een aantal gevallen bij staan op grond van de regeling voor gefinancierde rechtsbijstand. Aan u wordt dan, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, een eigen bijdrage opgelegd. Die eigen bijdrage moet u aan de advocaat voldoen. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand kunt u controleren of u in aanmerking komt voor deze regeling en zo ja, wat de hoogte van uw eigen bijdrage is. (http://www.rechtsbijstand.nl)

Als extra tip geven we u nog mee dat, als u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, u ook eerst met het juridisch loket kunt bellen (0900-8020) en om doorverwijzing naar ons kunt vragen. Let er wel op dat u nadrukkelijk vraagt om naar of mr. Fridsma of mr. Vervest  te worden doorverwezen. Wij kunnen u met zo'n doorverwijzing vervolgens € 54,00 korting op de eigen bijdrage geven.

Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand, dan brengen wij u een uurtarief in rekening. Dit uurtarief bedraagt sinds 1 januari 2017 € 195,--, exclusief btw, per uur. Wij zijn daarmee de goedkoopste advocaten in de regio, met als bonus onze ruime ervaring.

Wij geven echter iedereen die er mee akkoord gaat uitsluitend via email te corresponderen een korting van 10% op het honorarium! Digitale korting noemen we dat, en dat is mooi meegenomen. Want dat brengt het uurtarief op niet meer dan € 175,50 exclusief btw, dat is € 212,36 inclusief btw.  Wij brengen geen "kantoorkosten" in rekening bovenop dit bedrag.
Voor vragen of meer informatie kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.Alle foto's © Sylvia Vervest