Nynke Fridsma is direct na het afronden van de rechtenstudie in 1997 beëdigd als advocaat. Onlangs heeft ze haar 25 -jarige jubileum als advocaat mogen vieren. In de voorbije jaren heeft zij zich op meerdere rechtsgebieden kunnen specialiseren: zo behartigt ze de belangen van cliënten in zaken die te maken hebben met het personen- en familierecht zoals echtscheidingen, alimentatie, omgang, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen.  Ook treedt ze regelmatig op in strafzaken waarbij ze zowel minderjarige – als meerderjarige verdachten bijstaat, maar ook slachtoffers van ernstige gewelds – en zedenzaken die zich als benadeelde partij hebben gevoegd in het strafproces. Verder behartigt ze de belangen van personen die geconfronteerd worden met verplichte zorg in het kader van de Wet Verplichte GGZ of Wet Zorg en Dwang (psychiatrische patiëntenrecht).  Lidmaatschappen:
  • Lid van de Nederlandse vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA);
  • Lid van de Vereniging van Psychiatrische Patiëntenrecht Advocaten Nederland (vPAN);
  • Lid van Landelijk advocatennetwerk Gewelds- en zedenslachtoffers (LANGZS);
In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten staat ze geregistreerd op de gebieden: personen en familierecht en strafrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht ieder jaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen per rechtsgebied.
Wanda Vervest, hoewel geboren in Noord-Brabant, woont sinds 1990 in de regio en is inmiddels een echte Heemskerkse. Wanda Vervest weet van doorpakken: in de avonduren volgde zij naast haar fulltime baan als journalist bij het Noordhollands Dagblad de studie rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De pleidooien en conclusies van Wanda Vervest zijn altijd helder en “to the point”. Dat is ook de houding die ze tegenover cliënten aanneemt: geen mooipraterij, geen onnodig dure woorden, maar zeggen waar het op staat. Wanda Vervest heeft het talent zaken op diverse manieren te benaderen. Ze zoekt de uitdaging in het soms net even iets anders aankijken tegen een juridisch probleem om zo met creatieve oplossingen te komen. Daarmee kan zij vaak verrassende resultaten voor haar cliënten bereiken. Wanda Vervest is thuis in het personen- en familierecht (echtscheidingen en alimentatie bijvoorbeeld), in het ondernemingsrecht, het arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, het “gewone” civiele recht maar ook in het strafrecht. Ze staat ook gedupeerden in de kinderopvangtoeslag bij in hun strijd tegen de belastingdienst. Zij is bedenker van de Juridische APK voor bedrijven, die het kantoor gratis aanbiedt aan ondernemers. Sinds 2023 is ze lid van de Raad van Toezicht van Ons Huis in Heemskerk, deze instelling neemt de ouderlijke zorg over van kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Sinds 2021 is ze lid van de klachtencommissie Adiona, de organisatie voor kindercoaches. Van 2002 tot 2006 was Wanda Vervest bestuurslid van de Stichting Welschap in Heemskerk, en van 2006 tot 2010 lid van de Heemskerkse gemeenteraad. Op 28 maart 2021 is het eerste e-book van Wanda Vervest verschenen: Eerste Hulp bij Echtscheiding, tips en tricks van een ervaren echtscheidingsadvocaat.
× Hoe kan ik je helpen?