Nynke Fridsma voltooide in drie jaar haar studie rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds haar afstuderen in 1997 is zij werkzaam als advocaat, haar advocaatstageperiode volbracht zij in de provincie waar zij opgroeide: Friesland. Aldaar stond zij met veel succes één van de verdachten in de Anjummer pensionmoord bij. Ook al heeft zij vele jaren geleden haar geboortegrond achter zich gelaten, haar Friese inslag is nog altijd kenmerkend voor haar wijze van optreden: een no nonsens-mentaliteit en helderheid. Daarnaast beschikt zij over de nodige lef: niet alleen reed zij in een tijdsbestek van enkele dagen per motor van Chicago naar Los Angeles, ook in haar praktijk durft zij te doen. Nynke Fridsma heeft in 2009 de specialisatie opleiding Strafrecht aan het Willem Pompe Instituut afgerond en is sinds 2010 lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten ( www.nvsa.nl). Daarnaast is zij gespecialiseerd in het personen – en familierecht (echtscheidingen, alimentatie, omgang etc.), het verlenen van bijstand aan minderjarigen, zowel op strafrechtelijk als civielrechtelijk gebied. Voorts neemt zij deel aan het BOPZ piket, voor het verlenen van bijstand aan personen die gedwongen worden opgenomen. In 2012 werd zij gevraagd lid te worden van de klachtencommissie van de gesloten justitiële jeugdzorginstelling Avenier ( thans Horizon) , locatie De Vaart te Sassenheim. Na een periode van 2 jaar heeft zij haar plaats beschikbaar gesteld voor een ander. 

Sinds 2018 is zij lid van de Raad van Advies van Stichting Nysa, de brancheorganisatie voor gastouders.

Wanda Vervest, hoewel geboren in Noord-Brabant, woont sinds 1990 in de regio en is inmiddels een echte Heemskerkse. Wanda Vervest weet van doorpakken: in de avonduren volgde zij naast haar fulltime baan als journalist bij het Noordhollands Dagblad de studie rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De pleidooien en conclusies van Wanda Vervest zijn altijd helder en “to the point”. Dat is ook de houding die ze tegenover cliënten aanneemt: geen mooipraterij, geen onnodig dure woorden, maar zeggen waar het op staat. Wanda Vervest heeft het talent zaken op diverse manieren te benaderen. Ze zoekt de uitdaging in het soms net even iets anders aankijken tegen een juridisch probleem om zo met creatieve oplossingen te komen. Daarmee kan zij vaak verrassende oplossingen voor haar cliënten bereiken. Wanda Vervest isthuis in het personen- en familierecht (echtscheidingen en alimentatie bijvoorbeeld), in het ondernemingsrecht, het arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, het “gewone” civiele recht maar ook in het strafrecht.

Zij is bedenker van de Juridische APK voor bedrijven, die het kantoor gratis aanbiedt aan ondernemers.

Sinds 2021 is ze lid van de klachtencommissie Adiona, de organisatie voor kindercoaches.

Van 2002 tot 2006 was Wanda Vervest bestuurslid van de Stichting Welschap in Heemskerk, en van 2006 tot 2010 lid van de Heemskerkse gemeenteraad.

Op 28 maart 2021 is het eerste e-book van Wanda Vervest verschenen: Eerste Hulp bij Echtscheiding, tips en tricks van een ervaren echtscheidingsadvocaat.

× Hoe kan ik je helpen?